EROAREA TERIBILĂ A LUI André TIRMARCHE, ACEST WALLO-BRUXIAN PIERDUT ÎNTR-O FRANȚĂ PE CARE N-O ÎNȚELEGE

Publié le par sorinabarjov

 

Mulţumesc dragă René Tirion ! Bineînțeles că  ai  dreptate ! Bietul nostru prieten André Tirmarche, plin de bună voința e, din păcate, în eroare. Și această eroare colosală e foarte gravă ! E însă o eroare voită, a confuzionismului interesat pentru că vede în această afacere a anexării orașului Bruxelles la Franța, interesul său particular de vechi bruxelian indus de pseudo-superioritatea bruxeleză asupra Waloniei, care nu e pentru el decât un hinterland al lui Bruksel-Brussels „capitala Europei”, un hinterland care nu e decât „Provincia” (Liège, Namur, etc....) cum spune și gandește dumnealui.

Acum când trăiește în Franța, spune domnia sa, continuă să gândească “ca un Belş”, pentru că nu contenește să facă apologia Walo-Brux care se profilează la orizontul belgistanez. Se înșeală amarnic. Că Franța dorește să accepte la sânul său (și aceasta pentru a doua oară de altfel : în 1793, apoi în 1794-1815) Wallonia, nu văd de ce ar fi „foarte puțin probabil”. Nu există Belgieni, ANDRÉ, ieși din amețeala ta wallo-bruxeleză!

Parisul știe foarte bine că walonii sunt francezii din exterior, ceea ce nu e cazul tuturor bruxelezilor. Și ce înseamnă sa fii bruxelez la ora actuală ? Mă faci sa râd, bietul meu André ! Într-adevăr, Bruxelles n-a fost niciodată decât sub dominația suveranilor de Habsburg ai Austriei înainte de a deveni cartierul general al armatei franceze în 1794 și după aceea. Și de ce QG francez n-ar fi la Liege, care a fost deja o capitală (pentru că francezii preferau Bruxelles, mai puțin favorabil ideilor revoluționare din 89) ? Pur și simplu pentru că Liege se găsea prea aproape de Germania. Bruxelles era mai sigur din punct de vedere geo-strategic ! Refă calculele tale, prietene André TIRMARCHE, uimitor ce ești !

 

Din contră, că Franța ar dori să atașeze regiunea belgistaneză care este actuala Walonia-Bruxelles ca un singur bloc, în plus, pentru, cum spui tu „a recupera capitala Europei și un nume (Bruxelles) pe care flamanzii nu se jenează în lumea întreagă să-i vândă imaginea pentru interesul lor”, e puțin probabil, pentru că Sarkozy nu dorește să deranjeze pe Merkel, pe Englia, pe Obama și pe alții prin anexarea aceastui oras germanic-brabanson, acestui burg provincial care era cândva Bruxelles, devenit din 1815 capitala tuturor puterilor coalizate contra Franței. Pentru Franța, Bruxelles ar fi o greutate în plus, la fel și pentru Walonia.

 

220px-LuikVlag.svgLes couleurs liégeoises, sans rapport avec

l'idéologie wallingante des Namurois du R.W.F.,

ce café du Commerce concurrent de celui de Liège.

 

 

 

 


Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article